Visste du detta om flaggor…

Fanor har länge använts som militärt fälttecken (vid kavalleriet kallat "standar"), och i många länder har militären fortfarande fanor för ceremoniellt bruk. Fanor används också av många föreningar.

Beachflaggor eller strandflaggor

Beachflaggor som även kallas strandflaggor är flaggor som du ofta ser på stränder och i skidbackar. Men de har på senare tid dykt upp på alla möjliga ställen. Utanför butiker, på mässor, inne i hotell, och ute vid olika event och idrottsevenemang.



Flagga med tryck

Motivet trycks på ena sidan med genomtryck, vilket gör att det blir en spegelvänd bild på baksidan. Att trycka på båda sidor skulle bli för tungt och flaggan riskerar då att blåsa omkull.


Stora beachflaggor

Har man en större budget så kan man satsa på en beachflagga som håller ett större format. Stora beachflaggor syns bäst och de ger därmed maximal exponering. Det är därför som många företag som är i behov av eventflaggor i reklamsyfte använder sig av den här typen av reklamflagga. Nu ska man dock komma ihåg att det finns många olika format och design och om man verkligen vill göra ett oförglömligt intryck med sin flagga så ska den utformas på rätt sätt.


Fördelen med stora flaggor

Den största fördelen med en stor beachflagga är att den syns på långt håll. Har man en butik eller verksamhet i ett öppet landskap där folk rör sig längsmed promenader och kanske på fält så är det klart en fördel att tydligt markera var man finns. Det här gör att folk närmar sig på ett naturligt sätt av ren nyfikenhet. De stora beachflaggorna kan komma upp i flera meters höjd. Det handlar om mycket tyg och en mast som ska upp i 4-5 meter. Det här ställer stora krav på leverantören av beachflaggor som måste kunna garantera att konstruktionen håller. I och med att man har så mycket plats på själva flaggan så får man förstås plats med mer tryck, men tänk på att man inte kan trycka en massa smått som inte kommer att synas på långt håll.


Vid stranden så blåser det

Vid stranden och på öppna platser så blåser det och detta är en utmaning för strandflaggan som ska stå emot blåsten, dag efter dag, vecka ut och vecka in. Blåsten kommer att påverka tyget och slita på det och en stor flagga tar mer stryk än de mindre formaten. För att spara på tyget så måste det vara gjort så att vinden kan ta sig igenom så att man inte hela tiden fångar in den med risken att flaggan till sist blir till en slags säck eller helt enkelt segnar ihop. Dessutom så måste konstruktionen som håller upp flaggan vara gjord så att den kan hantera de ständiga rörelserna utan att ge vika. Man bör alltså välja en leverantör som erbjuder särskild teknologi för att klara av blåst med eller utan regn.


Så länge håller flaggan

En beachflagga kommer att hålla lika länge som den vanliga flaggan i flaggstången. Efter 3-4 månader så kan du räkna med att det är dags att byta ut flaggan mot en ny. Det är ju inte bara vinden som sliter på beachflaggor, sol kommer också att påverka tryckets kvalitet. Därför ska man välja en flagga som är tryckt med bästa möjliga teknik för att undvika för snabb blekning. Man ska dock inte behöva byta ut fästen och master alltför ofta. Om dessa inte håller måttet så ska man klaga på detta och be att få en hållbar konstruktion. I och med att man kommer att byta ut sin beachflagga med jämna mellanrum så kan man jobba med lite olika tryck och anpassa den till unika kampanjer. Den stora storleken gör det möjligt att på långt håll se och förstå de budskap som man vill förmedla med flaggan.


 Är du i flagg-branschen?
 Annonsera på flaggor.org
 Läs mer »




Fler länkar